TOP 10: najpiękniejsze bramki reprezentacji Polski w el. Euro 2020{
Osiem zwycięstw, remis i porażka, a na koncie osiemnaście zdobytych bramek. T . Oglądalność i zainteresowanie: 214278, czas trwania 4m 18s, otrzymana ocena 4523, liczba reakcji 230.
Wasze opinie i komentarze:
TOP 10: najpiękniejsze bramki reprezentacji Polski w el. Euro 2020
- Po najpiękniejszych bramkach, czas na najlepsze mecze reprezentacji Polski za kadencji Jerzego Brzęczka. Wybraliśmy ich pięć! [SKRÓTY]https://sport.tvp.pl/47175362/top-5-najlepsze-mecze-reprezentacji-polski-za-kadencji-jerzego-brzeczka-skroty - dzięki mam co wstawić na projekt na wf kc <3 - ten farfocel Grosickiego ładniejszy niż bramka Szymańskiego? XDDDDDDD - 😡👎 - Szanuję za te top10 z 18 ale było zrobić Top18 żeby się nie przepracować😉💪👍👌🇵🇱 - https://www.youtube.com/watch?v=_EKWpdT36sk - https://www.youtube.com/watch?v=_EKWpdT36sk - https://www.youtube.com/watch?v=_EKWpdT36sk - https://www.youtube.com/watch?v=_EKWpdT36sk - Same gowniane bramki Drewniadolskiego 😂 - Składniki:
1,5 kg białej kapusty
1,5 kg wieprzowiny
300 g wołowiny
300 g wędzonego boczku
400 g kiełbasy
2 małe cebule
20 g suszonych grzybów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
olej do obsmażenia mięsa
przyprawy – 4 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu, 6 ziaren jałowca,
1/2 łyżeczki gorczycy, 1 łyżeczka cukru, sól i świeżo mielony pieprz do smaku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku i szczypta chili w proszku
Bigos
Przygotowanie
Suszone grzyby włóż do małego garnka zalej zimną wodą, dokładnie opłucz i wylej wodę.
Ponownie zalej ok. 3/4 szklanki zimnej wody i odstaw na co najmniej godzinę do namoczenia.
Po tym czasie obgotuj grzyby przez ok. 10-15 minut.
W dużym garnku o grubszym dnie umieść mięso wołowe i wieprzowe.
Zalej zimną i dodaj liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu i jałowca oraz gorczycę.
Zagotuj.
Kiedy na powierzchni pojawią się tzw. szumowiny, zdejmij je przy pomocy sitka.
Zmniejsz ogień i gotuj, aż mięso będzie miękkie przez ok. 60 minut.
Kapustę kiszoną pokrój w krótsze wstęgi.
Białą kapustę obierz z zewnętrznych liści, posiekaj i posól, następnie odstaw na ok. 30 minut.
Ugotowane mięso wyciągnij z garnka i pokrój w ok. 2 cm kostkę.
Do wywaru dodaj obie kapusty doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu.
Po ok. 30 minutach dodaj grzyby wraz z zalewą.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Boczek pokrój w małą kostkę a kiełbasę w półplasterki.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojony boczek i dokładnie wytop z tłuszczu.
Dodaj cebulę, półplasterki kiełbasy i podsmaż.
Zawartość patelni wrzuć do gotującej się kapusty.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i porządnie obsmaż mięso wołowe i wieprzowe .
Podsmażone mięso połącz z kapustą.
Dodaj koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru.
Na koniec gotowania sprawdź czy bigos jest odpowiednio słony.
Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze przez ok. 10-15 minut
Bigos przestudź, odstaw w chłodne miejsce na noc. - 🙃 - Mi najbardziej się podobał lewgo z sleniom wtedy co 3 2 dla nas było - NIE UMIĄ WYGRYWAC - DEBILE - DEBILE - Nie mogło zabraknąć gola Lewego że Słowenią 😁 - https://youtu.be/ssNqa_w2bfQ - Chyba gówniane - https://youtu.be/NBwmbdptxtE